lördag 28 februari 2015

ISO 12800 (Soccer J-södra - Assyriska).

Even though i have a 400/2,8. There are sometimes situations when i need to crank up the ISO a lot. Like today. Overall I'm amazed with how good todays professional cameras are. When i started shooting sports 2008. I could never dream about using ISO 12800 at all. Even less getting this kind of result.
About 400/2,8. I used a 400/4 DO before. It´s so well used. And beaten up. That it´s time to retire it. So i just upgraded to a used 400/2,8L IS USM.
Just love how clean backgrounds you can get with it. And the sharpness is nothing but stunning.


3 kommentarer:

 1. Mycket intressant att se dessa bilder tagna på så hög ISO. Fotar du i råformat eller jpg? Vad jag är "ute efter" är om du jobbar mycket med bilderna i efterbehandlingen eller om de är ganska schyssta direkt ur din fina 1DX.
  Ett 400/2.8 vore ju en dröm för fotboll men jag har ställt in siktet på att längta efter ett 300/2.8. Dyrt men billigare än 400-telet och med eller utan konverter inbillar jag mig att det kan funka bra på utomhusplanerna. Men jag kanske har fel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kör alltid i RAW. Men lägger inte så mycket jobb på efterbehandlingen.
   Anledningen till att jag kör RAW. Är att det finns lite mer utrymme för att fixa i redigeringen.
   Men Jpeg-filerna från 1Dx är riktigt bra som sådant.
   (Numera kör jag med Shoot it live rätt så ofta. Vilket innebär att jag kör RAW och Jpeg på samma gång, då använder jag Jpeg endast för Shoot it live).
   På de flesta utomhusplaner kommer 300/2,8 + converter att fungera utmärkt.
   (Med 7D mkII och 300 så klarar du dig helt ok även utan converter).
   Vore jag du så skulle jag försöka få tag på ett begagnat 300/2,8L IS USM.
   Riktigt bra, och samtidigt klart billigare än den nyaste varianten av 300/2,8.

   Radera
  2. Tack för svaret! Ja, om du "live-fotar" så förstår jag att det behöver skickas jpeg. Jag kan tro att 1DX kan leverera riktigt bra jpeg-filer direkt ur kameran och det tycker jag faktiskt att 7D mark II också gör. Förvånansvärt bra t.o.m. när jag tittar på de inomhusbilder jag tagit på ISO runt 4000-6400. Lite skillnad mot min 1D mark III som jag ju annars gillar så himla mycket.

   Det är ett begagnat 300/2.8 IS jag letar efter. Det är visserligen dyrt men överkomligt i jämförelse med den nyaste varianten (som jag inte sett på begagnatmarknaden ännu). Jag inbillar mig att jag kan ha nytta av denna optik i flera olika sammanhang och eftersom jag ännu inte äger några telekonvertrar så har jag även här en "förbättringspotential".

   Radera